Alternate Text

NASTAVLJA SE GUŠTANJE U LJETNIM KINIMA


Nastavlja se guštanje u ljetnim kinima: U Splitu gostuje Animafest, brojne projekcije od Brača do Lastova



Zagrebački Animafest, jedan od najvažnijih svjetskih festivala animiranog filma, ovog vikenda gostuje u Ljetnom kinu Bačvice s dva filma koja vjerojatno nećete imati prilike gledati drugdje. U petak (28.7.) prikazuje se  "Moja romansa s brakom", poluautobiografska priča Signe Baumane , vizualno zanosna animirana odiseja prožeta crnim humorom. U nedjelju "Plastično nebo" koje potpisuju Tibor Banoczki i Sarolta Szabo, a vode nas u 2123. godinu, u kojoj zbog sve manjih resursa ljudska rasa može preživjeti samo uz kompromis.

 

Film redateljice Teone Strugar Mitevske "Najsretniji čovjek na svijetu", premijerno prikazan na festivalu u Veneciji i kandidat Sjeverne Makedonije za nagradu Oscar, na nedavno završenom Pula Film Festivalu osvojio je dvije Zlatne arene u kategorijama najboljeg glumca i glumice u najboljoj manjinskoj koprodukciji. Ovaj sjajan film novo prikazivanje ima u Ljetnom kinu Bačvice u srijedu 2. kolovoza.


Na istom mjestu nova "Klasika al fresco" ne treba posebnu najavu, nakon dugo vremena vječni klasik možete pogledati na velikom ekranu. Martin Scorsese snimio je "New York, New York", u kojem svirača saksofona glumi Robert De Niro, a pjevačica koju upoznaje tijekom proslave pobjede nad Japanom na kraju Drugog svjetskog rata glumi Liza Minnelli.

U Kino Mediteran ljetna kina diljem obale stižu i filmovi čije hrvatske premijere su bile rasprodane na ovogodišnjem Festivalu Mediteranskog filma Split. "Amore" najgledaniji talijanski film godine, napeti je kriminalistički triler smješten na ulicama Milana u petak se gleda u Bolu, dan iza stiže u Selca na Braču, a u srijedu u Supetru i Jelsi.


Miljenik FMFS publike "El Shatt – nacrt za utopiju", dokumentarac o zbjegu u Egipat, kreće na svoju veliku turneju diljem obale. Redatelj Ivan Ramljak gostovat će na projekcijama u subotu na Hvaru, nedjelju u Jelsi, te u ponedjeljak u Komiži. Producent filma Tibor Keser i direktor fotografije Boris Poljak o "El Shattu" će govoriti nakon projekcije u ponedjeljak u Supetru.

Ružičasta filmska atrakcija "Barbie" uz Split, igra u Bolu, Selcima na Braču, Trpnju, Imotskom, Lastovu, Jelsi, Supetru i Hvaru. Njen ovoljetni kino konkurent "Oppenheimer" Christophera Nolana uz Bačvice stiže u Podgoru, Hvar, Jelsu i Makarsku i Imotski.