• Hvar

  • Ul. Dinka Kovačevića 3, 21450, Hvar

Prvi kino programi u Hvaru postojali su još davne 1930. godine. Redovni kino program u Hvaru započinje s radom u 60-im godinama prošlog stoljeća pod nazivom "Kino Madeira" u prostoru Arsenala. Kino je kontinuirano radilo čitavu godinu, a ljetne projekcije održavale su se na otvorenom u Venerandi. Kino je zatvorilo svoja vrata 1993. godine, a ljetne projekcije održavale su se još do 2003. godine. Nakon te ljetne sezone Hvar je izgubio redovni kino program.

Situacija se mijenja u ljeto 2012. godine kada Kino Mediteran u Hvar stiže kao trodnevni pilot projekt i doživljava veliki uspjeh i odaziv publike te ukazuje na jasnu potrebu Hvarana za kinom. Tijekom ljetne sezone 2013. kino programi postaju sve češći, a od ožujka 2014. redovno se održavaju i izvan turističke sezone. U ljeto 2014. Veneranda prestaje biti klub, a kino se ljeti održava 3 do 4 puta tjedno. Zahvaljujući dobrim rezultatima i snažnom razvoju publike Kino Mediteran i Grad Hvar dobivaju investicijsku potporu Ministarstva kulture za digitalno opremanje te od ljeta 2016. godine kino radi s novom tehničkom opremom. Kino Mediteran Hvar organizira se u partnerstvu s Gradom Hvarom.

 


CJENIK ULAZNICA

Filmovi američke produkcije: 5 € (37,67 kn)

Sinkronizirani dječji filmovi:  4,5 € (33,91 kn)

Europski i ostali nezavisni filmovi: 4 € (30,14 kn)

U ljetnom kinu nalazi se šank s ponudom pića i kokica. Blagajna otvara sata vremena prije početka filma, a ulaznice možete kupiti i online. 

U ovome kinu vrijedi Kino Mediteran kartica vjernosti! Karticu možete kupiti na blagajni kina. Karticom vjernosti ostvarujete popust od 50 centi (3,77 kn) na ulaznice, skupljate bodove i osvajate nagrade! Ulaznicu uz karticu vjernosti možete kupiti i online preko našeg webshopa! 


U slučaju otkazivanja projekcije zbog lošeg vremena ili tehničkih poteškoća povrat možete, uz predočenje ulaznice, ostvariti na blagajni kina, odnosno na: ulaznice@kinomediteran.hr (za online kupljene ulaznice). U slučaju kašnjenja na kino projekciju povrat nije moguće ostvariti. Hvala na razumijevanju!

ZIMSKO KINO ODRŽAVA SE U KAZALIŠTU U SKLOPU PROGRAMA "KINO U KAZALIŠTU" TE U FABRICI 35. 

Pratite nas na društvenim mrežama:  Facebook, Instagram: @kinohvar