• Hvar

  • Ul. Dinka Kovačevića 3, 21450, Hvar

Prvi kino programi u Hvaru postojali su još davne 1930. godine. Redovni kino program u Hvaru započinje s radom u 60-im godinama prošlog stoljeća pod nazivom "Kino Madeira" u prostoru Arsenala. Kino je kontinuirano radilo čitavu godinu, a ljetne projekcije održavale su se na otvorenom u Venerandi. Kino je zatvorilo svoja vrata 1993. godine, a ljetne projekcije održavale su se još do 2003. godine. Nakon te ljetne sezone Hvar je izgubio redovni kino program.

Situacija se mijenja u ljeto 2012. godine kada Kino Mediteran u Hvar stiže kao trodnevni pilot projekt i doživljava veliki uspjeh i odaziv publike te ukazuje na jasnu potrebu Hvarana za kinom. Tijekom ljetne sezone 2013. kino programi postaju sve češći, a od ožujka 2014. redovno se održavaju i izvan turističke sezone. U ljeto 2014. Veneranda prestaje biti klub, a kino se ljeti održava 3 do 4 puta tjedno. Zahvaljujući dobrim rezultatima i snažnom razvoju publike Kino Mediteran i Grad Hvar dobivaju investicijsku potporu Ministarstva kulture za digitalno opremanje te od ljeta 2016. godine kino radi s novom tehničkom opremom.

Redovna cijena ulaznica iznosi 4 EUR, a za nezavisne filmove 3,5 EUR. Blagajna otvara 30 minuta prije početka projekcije, te je ulaznice moguće kupiti gotovinom na blagajni kina ili online. 

U ovome kinu vrijedi Kino Mediteran kartica vjernosti! Karticom vjernosti ostvarujete popust od 5 kuna na ulaznice, skupljate bodove i osvajate nagrade! Karticu možete kupiti na blagajni kina, a njena cijena iznosi 2 EUR. Popust na ulaznicu s karticom vjernosti moguće je ostvariti samo kupovinom ulaznice na blagajni kina. Više informacija nalazi se OVDJE

U kinu se nalazi šank s ponudom pića i kokica.

Kino Mediteran Hvar organizira se u partnerstvu s Gradom Hvarom.

VAŽNO: U slučaju otkazivanja projekcije zbog lošeg vremena kartu možete iskoristiti za isti film u novom terminu ili zatražiti povrat novca na ulaznice@kinomediteran.hr. Hvala na razumijevanju!

ZIMSKO KINO ODRŽAVA SE U KAZALIŠTU U SKLOPU PROGRAMA "KINO U KAZALIŠTU".

Pratite nas na društvenim mrežama:

FACEBOOK STRANICA