Alternate Text

SURADNJOM GRADA MAKARSKE, APFEL ARENE I KINA MEDITERAN 3. STUDENOG POČINJU KINO PROJEKCIJE


Makarska, 31. listopada 2022. - Od 3. studenog u novootvorenoj multifunkcionalnoj dvorani sportsko-kulturnog centra Apfel Arena, počinje održavanje kino projekcija Kina Mediteran koje će se prikazivati 3 puta tjedno cijelu godinu, izuzev ljetnog razdoblja, kada će se program osim u Apfel Areni odvijati i na gradskoj ljetnoj pozornici.

Rezultat je to dogovora Grada Makarske i društva Apfel sport, po kojem će Grad Makarska u predstojećem dogovorenom razdoblju izdvojiti 125 tisuća kuna za sufinanciranje kina.


Grad je prethodno već dogovorio suradnju s Kinom Mediteran i nakon ljetnih projekcija namjera je bila osigurati prostor za cijelu godinu, te je nedavno dovršena dvorana Apfel Arene logičan izbor na obostrano zadovoljstvo.

- U kampanji smo isticali važnost raznolike kulturne ponude našeg grada i dali obećanje da ćemo Makarskoj vratiti kino. Kino nije samo zgrada, kino je nezamjenjiv kulturni sadržaj koji naši građani očekuju i zaslužuju. Ovog ljeta smo s Kinom Mediteran imali uspješnu suradnju u organizaciji projekcija na pozornici ljetnog kina, a suradnju smo htjeli produljiti i 
na zimski period na način da se kino projekcije organiziraju u dvorani Arte, do izgradnje kulturnog centra. U međuvremenu nas je gospodin Mijo Pašalić upoznao s detaljima projekta Apfel Arene i iskazao spremnost da se u sklopu multifunkcionalne dvorane osiguraju i uvjeti za kino projekcije, ukoliko će Grad na neki način sudjelovati financijski i organizacijski. Stoga smo se odlučili za partnerski odnos i na nedavno održanoj svečanoj sjednici u povodu Dana grada,  koju smo ove godine ne slučajno održali upravo u dvorani Apfel Arene, pohvalio sam ovako društveno odgovorno poslovanje i  rekao da će Grad Makarska svim ovakvim projektima dati potporu, što ovim putem i činimo, izjavio je gradonačelnik Makarske dr. sc. Zoran Paunović.

Direktor Matko Pašalić izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom s Gradom zahvaljujući kojem multifunkcionalna dvorana samo dva tjedna nakon otvaranja ima program događanja za predstojeću zimu.

- U projekt Apfel Arene smo ušli s ciljem poboljšanja društvenih sadržaja za sve stanovnike Makarskog Primorja, s posebnim naglaskom na sportske, kulturne i zdravstvene sadržaje. Pažljivim planiranjem aktivnosti, bilo samostalno ili kao što se u ovom slučaju radi u suradnji s Gradom i Kinom Mediteran, zasigurno ćemo donijeti novi puls u grad. Iznimno nam je zadovoljstvo što je Grad Makarska prepoznao našu inicijativu i partnerski podržao projekt kina u Makarskoj do kraja 2023. Vjerujemo da su svi stanovnici Makarskog primorja željni kino projekcija i da ćemo se četvrtkom, subotom  i nedjeljom viđati u kino sali Apfel Arene.

- Izuzetno mi je drago da Makarska dobiva prostor kina kakav zaslužuje i zahvaljujem se na povjerenju društvu Apfel Sport i Gradu Makarska. Kino Mediteran ove godine slavi deset godina postojanja, a prva projekcija tada održala se upravo u Makarskoj, tako da nas posebno veseli ovaj novi početak. Ponosno najavljujem kako smo za otvaranje kina 3.11. u 20h osigurali pretpremijerno prikazivanje sjajne crne komedije "Trokut tuge", pobjedničkog filma festivala u Cannesu koji u Makarsku stiže nekoliko dana nakon hrvatske premijere na Zagreb Film Festivalu. U prvom vikendu čekaju nas i Julia Roberts i George Clooney u hitu "Karta za raj" te animirani film "Lola i velika tajna" za najmlađe posjetitelje. Kino program održavat će se tri puta tjedno, a na programu ćemo gledati nove kino hitove, odabrane domaće i europske naslove te naravno animirane filmove za najmlađe posjetitelje. Program kina objavljivat ćemo dvotjedno, a sve informacije o filmovima dostupne su na www.kinomediteran.hr. Svih pozivamo da nas prate na društvenim mrežama na Facebook i Instagram profilima Kino Mediteran Makarska. Ulaznice će biti dostupne u Apfel Areni, ali i online na stranicama kina. Svakako pozivamo filmofile da nabave i našu karticu vjernosti. - pozvao je direktor Kina Mediteran Alen Munitić