Alternate Text

OD OMILJENOG GODIŠNJEG DOBA OPROSTITE SE UZ FILMOVE U LJETNIM KINIMA DILJEM DALMACIJE


Nakon mahom kišnog ulaska u rujan, od sutra se diljem Dalmacije ponovno najavljuju ugodne večeri idealne za opuštanje u ljetnim kinima, a tamo vas čeka niz novih filmova, kao i kino hitova koje ste eventualno propustili.

Oskarovac George Miller nakon furioznog "Mad Maxa" potpisuje fantaziju "Tri tisuće godina čežnje" s Tildom Swinton i Idrisom Elbom u glavnim ulogama, za kojeg su nakon premijere u Cannesu ispraćeni dugotrajnim ovacijama.


"Ja sam Zlatan" filmska je priča o Zlatanu Ibrahimoviću odnosno o njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada. Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta  i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća.

Animirani film "Vatreno srce" prati priču šesnaestogodišnje Georgie koja želi postati vatrogaskinja, a glas joj je posudila Zrinka Cvitešić. Crtić je posvećen svim hrabrim vatrogascima i slavi ustrajnost, hrabrost i timski rad, a glasove su likovima posudili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

U Ljetnom kinu Bačvice u tijeku su Dani izraelskog filma, a uz besplatan ulaz redom se do subote prikazuju drama "Stablo smokve" i dvije komedije "Posljednji bend u Libanonu", te "Veliko kopanje".

U utorak u sklopu programa "Klasika al fresco" akcijski SF hit "Predator" iz 1987. godine u kojoj je Dutch, kojeg je utjelovio Arnold Schwarzenegger, angažiran od strane američke vlade da potajno spasi skupinu političara zarobljenih u Gvatemali.

Diljem Dalmacije još uvijek se mogu pogledati i hitovi "Ljeto kad sam naučila letjeti",  "Elvis" i "Tuljani specijalci", kao i naslovi koji su premijerno prikazani na 15. FMFS-u "Lunana", "Colonia Dignidad", "Hudin salon" i "America Latina".

Kino Mediteran turneja zaštitni je znak projekta revitalizacije kina u Dalmaciji, a ovog tjedna na sami jug u Cavtat stižu filmovi "Brzina metka", "Ljeto kada sam naučila letjeti" i "Janje".

Ulaznice za sve projekcije Kina Mediteran mogu se kupiti online, a u slučaju otkazivanja zbog lošeg vremena kartu možete iskoristiti za isti film u novom terminu ili zatražiti povrat novca. Svi detalji na: www.kinomediteran.hr