Alternate Text

HITOVI FESTIVALA MEDITERANSKOG FILMA SPLIT STIŽU NA BRAČ, HVAR I VIS


Festival mediteranskog filma Split idućeg tjedna seli na otoke - dašak atmosfere omiljene kulturne manifestacije stiže na Brač, Hvar i Vis. Od 18. do 24. srpnja FMFS hit filmove iz svog ovogodišnjeg programa šalje kinima u Bolu, Supetru, Hvaru, Jelsi i Komiži.

Film "Lunana" stiže s nominacijom za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma, a gledatelje će odvesti u egzotične krajolike dalekog Butana. Redatelj i scenarist Pawo Choyning Dorji u filmu idealnom za upuštanje u ljetnim kinima, kroz toplu priču o prijateljstvu i rušenju predrasuda, prati mladog učitelja koji čezne za pjevačkom karijerom u Australiji. No prije odlaska čeka ga praksa u izoliranom planinskog selu.

Oni koji uživaju u filmovima koji su napeti do posljednje sekunde ne bi smjeli propustiti "Puno radno vrijeme" francuskog redatelja Erica Gravela koji je premijerno prikazan na festivalu u Veneciji. Snimanju drame o samohranoj majci zaposlenoj u luksuznom hotelu koja se bori za bolji život redatelj je pristupio kao snimanju trilera, time dodatno angažirajući gledatelje.

Uoči projekcija dugometražnih naslova publika će imati priliku pogledati i odlične kratke hrvatske filmove. Tako na turneju ide "Carpe Diem", prava otočka priča o sukobu susjeda privatnih iznajmljivača, a za koju je redatelj Filip Antonio Lizatović na FMFS-u nagrađeni Udicom za najbolji hrvatski kratkometražni film u programu "Ješke". Otočani će imati priliku pogledati i "Sprovod" redatelja Šimuna Šituma za kojeg je na FMFS-u osvojio dvije nagradu, žirija za najbolji scenarij, i glavnu nagradu publike.


Raspored gostovanja:

Bol

 ČET 21.7. 21:30h  Carpe Diem + Lunana

 NED 24. 7. 21:30h Sprovod + Puno radno vrijeme

Supetar

18.7. PON 21:30h Carpe Diem + Lunana
21.7. ČET 21:30h Sprovod + Puno radno vrijeme

Hvar

18.7. PON 21:30h Carpe Diem + Lunana
21.7. ČET 21:30h Sprovod + Puno radno vrijeme

Jelsa 

18.7. PON 21:30h Carpe Diem + Lunana
22.7. PET 21:30h  Sprovod + Puno radno vrijeme

Komiža

18.7. PON 21:30h Carpe Diem + Lunana
22.7. PET 21:30h Sprovod + Puno radno vrijeme