Alternate Text

"BRDO FILMOVA" STIŽE U LJETNO KINO BAČVICE, "PELIKAN" KREĆE NA TURNEJU DALMACIJOM


Ovog petka i nedjelje u Ljetnom kinu Bačvice, s dva odlična filma iz svog ovogodišnjeg programa, gostuje Cinehill Motovun Film Festival. "Buntovnica" (Scrapper) dobitnik je nagrade žirija na Sundanceu u kojem pratimo 12-godišnjakinju koja nakon majčine smrti nastavlja živjeti sama na periferiji Londona, a novac zarađuje krađom bicikala. Najnovija drama Stephana Komandareva "Blagina pouka" stiže s nagradama za najbolji film i glumicu na ovogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma.

Nakon hrvatske premijere na FMFS-u i prikazivanja u sklopu 70. Pula Film Festivala "Pelikan" Filip Herakovića kreće na veliku turneju dalmatinskim ljetnim kinima. Redatelj će osobno predstaviti svoj dugometražni prvijenac u Hvaru, Jelsi i Bolu, a film će se prikazati uz Ljetno kino Bačvice i u Komiži, Korčuli, Supetru i na Mljetu. 

U "Pelikanu" se profesionalni nogometaš (Edi Ćelić) u toplicama oporavlja od ozljede koljena koja mu ozbiljno ugrožava karijeru, a istovremeno proživljava krizu identiteta. Kritičar Marko Njegić napisao je da u nekim scenama "Pelikan" uspijeva zaiskriti emocijom i filmskom magijom rijetkom kad je domaći film u pitanju, Jurica Pavičić da mu je plus jer nije nimalo sličan ičemu što se snima kod nas, a Jure Pepur hvali Herakovića riječima da je "ispit iz arhitekture režiranja položio iz prvog pokušaja".

 

Kino Mediteran karavana uz svoja redovna ljetna kina ovog tjedna najnovije filmove donosi u Trpanj, Zadvarje, Cavtat i Selca.

Još uvijek vlada velik interes za hitovima "Barbie" i "Oppenheimer" koji imaju nova prikazivanja, a ljubitelji dubina doći će na svoje u nastavku filma MEG, u kojem se Jason Statham i njegov tim suočavaju s novim zastrašujućim morskim stvorenjima.

Ovotjedna Klasika al fresco je "Briljantin" najpoznatiji filmski mjuzikl svih vremena. Publika će na velikom ekranu Ljetnog kina Bačvice imati jedinstvenu priliku pogledati koliko su u svojim ulogama briljantni bili Olivia Newton-John i John Travolta.