Alternate Text

"UVIJEK POSTOJI SUTRA" U KINIMA OD 1. KOLOVOZA!


Inspirativna humoristična drama Paole Cortellesi, najgledaniji talijanski film u posljednjih 27 godina, stiže u nezavisna hrvatska kina, kao i u multiplekse Cinestar i Cineplexx. 

Radnja filma odvija se u Rimu, sredinom 1940-ih. Delia je kućanica koja brine o suprugu Ivanu, njihovo troje djece i svekru Ottorinu, a uz to obavlja sitne honorarne poslove. Ivano je pak neprikosnoveni gospodar obitelji koji zarađuje jedva dovoljno za osigurati krov nad glavom, no ima potrebu stalno podsjećati tko je hranitelj obitelji, ponekad ružnim riječima, a nekad uz pomoć remena. Delia obiteljsku situaciju pokorno prihvaća pokušavajući djeci osigurati što bolji život, a najveća joj je želja udaja kćerke Marcelle za dobrog i plemenitog supruga. Međutim, kada jednoga dana primi misteriozno pismo, počinje kovati neke nove planove.

Redateljski prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi, ujedno i glavne glumice u filmu, postao je talijanski fenomen koji je pokorio kino dvorane i bio gledaniji od najpopularnijih blockbustera prošle godine te postao deveti najgledaniji domaći film svih vremena. Svoju svjetsku premijeru film je imao na filmskom festivalu u Rimu gdje je osvojio posebno priznanje žirija i nagradu publike. Film je dobitnik 6 nacionalnih filmskih nagrada David di Donatello, uključujući za najbolju režiju, scenarij i glumu te film godine po izboru publike.

"Uvijek postoji sutra" svoju je hrvatsku premijeru imao na Festivalu mediteranskog filma Split gdje je dobio najveću ocjenu publike. 

 

Termini prikazivanja filma: 

Od 1.8. Zagreb, Cinestar Branimir Mingle Mall
 

3.9. Dubrovnik, Ljetno kino Slavica
3.9. Kino Mediteran Hvar
3.9. Rovinj, Kino Gandusio
5.9. Kino Mediteran Podstrana
6.9. Kino Bibinje
7.9. Kino Mediteran Jelsa
7.9. Zagreb, Kvartovi kulture (Siget)
7.9. Kino Samobor
8.9. Kino Samobor
10.9. Zagreb, Kino Metropolis
11.9. Split, Ljetno kino Bačvice
12.9. Kino Mediteran Trogir (Kantun kulture Trogir)
12.9. Kino Mediteran Imotski
13.9. Rijeka, Art kino
13.9. Split, Kinoteka Zlatna vrata
14.9. Zagreb, Kino Metropolis
17.9. Rijeka, Art kino
18.9. Split, Kinoteka Zlatna vrata
19.9. Split, Kinoteka Zlatna vrata
21.9. Split, Kinoteka Zlatna vrata
22.9. Rijeka, Art kino
22.9. Kino Labin
27.9. Kino Velika Gorica