Alternate Text

OSVJEŽENJE OD VRUĆINA POTRAŽITE U LJETNIM KINIMA, EVO KOJI HIT FILMOVI SE PRIKAZUJU


Jedan od najneobičnijih filmova ikad snimljenih u Hrvatskoj - "Stric", nakon što je proputovao dobar dio svijeta i pobrao niz nagrada, stiže večeras (24.08.) u Ljetno kino Bačvice. U božićnom ugođaju, ali s ljetnim temperaturama, o sasvim originalnom "Stricu" kojeg je u filmu utjelovio legendarni Miki Manojlović, na Bačvicama će pričati redatelj Andrija Mardešić.

U ponedjeljak, 28. kolovoza, film "Hotel Pula" istovremeno će se u 21 sat prikazati na pet Kino Mediteran lokacija: Split (uz gostovanje ekipe filma), Jelsa, Hvar, Supetar i Bol. "Hotel Pula" premijerno je prikazan na otvaranju 70. Pulskog Filmskog Festivala pred rasprodanom Arenom, a projekcija je popraćena ovacijama. 

Termine u Hvaru, Splitu, Jelsi i Lastovu dobio je odličan francuski film "Puno radno vrijeme" koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Veneciji. Redatelj je snimanju drame o samohranoj majci koja se bori za bolji život pristupio kao snimanju trilera, time dodatno angažirajući gledatelja i stvarajući napetost koja ne popušta do zadnje sekunde filma. 

U kina diljem Dalmacije stiže i moderna akcijska priča "Blue Beetle", dok u novom filmu  ''Pušteni s lanca'' psi psuju, rade nepodopštine i smišljaju kako se osvetiti pokvarenom vlasniku.

Kino Mediteran svoje projektore ovog tjedna šalje na gostovanje prvo na Šoltu (Oppenheimer, Mavka i El Shatt - nacrt za utopiju), zatim seli u Selca (Nemoguća misija: Odmazda, Super Mario Bros, Zatvor 77) i kolovoz završava u Trogiru (Amore i Elementi).