Alternate Text

U KINIMA DILJEM HRVATSKE POGLEDAJTE FILM DRIVE MY CAR NOMINIRAN ZA 4 NAGRADE OSCAR!


U kinima diljem Hrvatske pogledajte film DRIVE MY CAR nominiran za 4 nagrade Oscar!

Film napravljen prema istoimenoj noveli Harukija Murakamija nominiran je za 4 Oscara: za najbolji film, režiju, adaptirani scenarij i međunarodni film. Priča o kazališnom redatelju koji nakon smrti supruge upoznaje neobičnu djevojku Misaki i počinje se suočavati s progranjajućom misterijom koja je ostala za njegovom ženom.

Od 24. veljače, u nezavisnim kinima diljem Hrvatske te u Cinestar i Cineplexx multipleksima, prikazuje se japanska drama DRIVE MY CAR, novi film iz Kino Mediteran distribucije, u režiji Ryusuke Hamaguchija.

Kazališni redatelj Yusuke sretno je oženjen scenaristicom Otom, koja iznenada umire i ostavlja za sobom dobro čuvanu tajnu. Dvije godine kasnije, Yusuke prihvaća ponudu režiranja predstave na kazališnom festivalu u Hirošimi gdje dobiva službenu vozačicu, suzdržanu i tajnovitu Misaki, te se počinje suočavati s progranjajućom misterijom koja je ostala za njegovom ženom.

Film napravljen prema istoimenoj noveli Harukija Murakamija premijerno je prikazan u natjecateljskom programu Cannes Film Festivala, gdje je nagrađen za najbolji scenarij. Nominiran je za 4 Oscara: za najbolji film, režiju, adaptirani scenarij i međunarodni film.

Popis kina u kojima se film prikazuje:

Cinestar kina (od 24.2.)

Cineplexx kina (od 24.2.)

Kino Kinoteka, Zagreb (od 24.2.)

Kinoteka Zlatna vrata, Split (od 24.2.)

Kinematografi Dubrovnik (od 24.2.)

Kino Valli, Pula (od 24.2.)

Kinematografi Osijek (od 24.2.)

KMC Bjelovar (24.2.)

Kino Gaj, Varaždin (24. i 26.2.)

Kuća Arsen, Šibenik (26.2.)

Art-kino, Rijeka (od 2.3.)

Kino Metropolis, Zagreb (ožujak)

Kino Gandusio, Rovinj (1.3.)

Kino Zona, Zadar (2.3.)

Kino Tuškanac, Zagreb (5. i 6.3.)

Kino Čakovec (10.3.)

Kino Velika Gorica (10.-16.3.)

GOKUL Zabok (11.3.)